La neu de cultiu arribarà al sector de la Bonaigua de Baqueira Beret

La pròxima temporada 2013-14 el sector de la Bonaigua tindrà les primeres pistes innivades. (Arxiu: ATUDEM)

Autorizada la construcció d’una bassa aigua per innivar les pistes d’esquí de la Peülla i Pleta del Duc. La capacitat inicial serà de 50.000 m 3, amb la possibilitat d’ampliar-la fins els 99.500 m3.

La Comissió territorial d’Urbanisme de Lleida (CULL) ha aprovat el projecte per a la construcció d’una bassa d’acumulació d’aigua que permetrà fer arribar la neu de cultiu a dues pistes de l’estació d’esquí de Baqueira Beret. En concret, s’innivaran les pistes de la Peülla (1.854 m) i Pleta del Duc (3.181 m), a la zona de la Bonaigua, amb una superfície total de 78.141 m2. Baqueira Beret SA havia fet la sol•licitud el passat més d’abril quan va presentar l’avantprojecte descriptiu de l’actuació, redactat per Ilert Enginyeria i els dos estudis preceptius, un de caire ambiental i l’altre d’integració paisatgística fets per l’empresa Entorn, Enginyeria i Serveis.
Per tal de garantir-hi la neu artificial, es realitzarà una captació d’aigua al torrent de l’Alber i es construirà la bassa d’acumulació dins la zona del domini esquiable. En un primer moment, la capacitat d’aquesta bassa serà de 50.000 m3, amb la possibilitat d’ampliar-la fins els 99.500 m3 en funció sempre de la disponibilitat hídrica. Aquestes noves instal•lacions es troben fora de l’espai d’Aigüestortes inclòs dins la Xarxa Natura 2000 i també fora de Parc Natural de l’Alt Pirineu i Aran.
Tot i així, per tal de minimitzar el seu impacte ambiental, el projecte incorpora tota una sèrie de prescripcions tant a l’hora de fer les obres com per garantir que no es posen en risc els cabals mínims del riu Bonaigua.

Font: Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

 • HELLY HANSEN PROVISIONAL VERANO 2024
 • UN VALLE UNICO FGC VERANO 2024
 • LA NATURALEZA A UN SOLO PASO VERANO 2024
 • INTERMUNDIAL VERANO MTB
 • Artículos relacionados

  Deja una respuesta

  Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

  Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

  Miquel Ribas

  Periodista y Editor de Turiski