Masella incorporarà enllumenat nocturn i adequarà quatre sectors per a la competició

0

La Comissió territorial d’urbanisme de Girona (CUG) ha donat el vistiplau a tres projectes de millora de l’estació d’esquí de La Masella, ubicats als municipis d’Alp, Das i Urús. Les obres que s’hi faran aquest estiu permetran adequar les instal·lacions per a la pràctica d’entrenaments i la competició, amb vistes a la candidatura Barcelona-Pirineus per als Jocs Olímpics d’Hivern de l’any 2022.

Aquestes actuacions també possibilitaran adequar l’estació a les necessitats dels esquiadors i fer front a la competència de les instal·lacions andorranes i franceses, així com a la de la resta d’estacions catalanes.

Un dels projectes proposa la instal·lació d’un sistema d’enllumenat nocturn en un total d’12 pistes situades al terme municipal d’Alp per tal de poder practicar esquí a la nit. El recorregut total il·luminat tindrà una longitud de 5.330 metres.

D’altra banda, es preveuen diverses actuacions sobre quatre sectors de la banda oest de La Masella, als municipis de Das i d’Urús, amb l’objectiu d’adequar-los a la pràctica dels entrenaments i de la competició. En aquest sentit, s’eixamplaran les pistes de Torrent Coma Oriola, Isards i Cometa i es condicionaran les pistes d’entrenament per a eslàlom Masovera i Estadi.

Igualment, es millorarà la diposició de neu artificial, tot realitzant drenatges i cunetes per a la canalització d’aigües superficials i instal·lant una xarxa soterrada d’innivació artificial, així com canons en superfície. Per tal de poder bombejar aigua a cotes superiors a les actuals, es construirà una caseta de bombes i un centre de transformació a Coma Oriola. Finalment, es procedirà a la retirada de pedres i arbres i a la posterior restauració i revegetació dels trams afectats.

Font: Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

Artículo anteriorRefugio de Envalira (Andorra)
Artículo siguienteRécord de pistas en el glaciar de Les Deux Alpes
Nuestro director, es periodista, editor y reportero de TV, con más de 30 años de experiencia. Responsable de comunicación de diversas competiciones deportivas y jornadas técnicas. Como especialista polideportivo de televisión ha cubierto numerosas competiciones; Campeonatos del Mundo de esquí, snowboard, telemark, Mundiales de piragüismo, carreras de trailrunning, como la UTMB Mont Blanc, pruebas de mountain bike, regatas de Vuelta al Mundo y de la Copa del América. Su trabajo puede seguirse también en la redacción de deportes de TV3 (Televisió de Catalunya) en la que trabaja desde el año 1984. Apasionado del turismo activo y el senderismo. Licenciado en Ciencias de la Información por la Universidad Autónoma de Bellaterra en las especialidades de Periodismo y Publicidad y Relaciones Públicas.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.