Masella incorporarà enllumenat nocturn i adequarà quatre sectors per a la competició

La Comissió territorial d’urbanisme de Girona (CUG) ha donat el vistiplau a tres projectes de millora de l’estació d’esquí de La Masella, ubicats als municipis d’Alp, Das i Urús. Les obres que s’hi faran aquest estiu permetran adequar les instal·lacions per a la pràctica d’entrenaments i la competició, amb vistes a la candidatura Barcelona-Pirineus per als Jocs Olímpics d’Hivern de l’any 2022.

Aquestes actuacions també possibilitaran adequar l’estació a les necessitats dels esquiadors i fer front a la competència de les instal·lacions andorranes i franceses, així com a la de la resta d’estacions catalanes.

Un dels projectes proposa la instal·lació d’un sistema d’enllumenat nocturn en un total d’12 pistes situades al terme municipal d’Alp per tal de poder practicar esquí a la nit. El recorregut total il·luminat tindrà una longitud de 5.330 metres.

D’altra banda, es preveuen diverses actuacions sobre quatre sectors de la banda oest de La Masella, als municipis de Das i d’Urús, amb l’objectiu d’adequar-los a la pràctica dels entrenaments i de la competició. En aquest sentit, s’eixamplaran les pistes de Torrent Coma Oriola, Isards i Cometa i es condicionaran les pistes d’entrenament per a eslàlom Masovera i Estadi.

Igualment, es millorarà la diposició de neu artificial, tot realitzant drenatges i cunetes per a la canalització d’aigües superficials i instal·lant una xarxa soterrada d’innivació artificial, així com canons en superfície. Per tal de poder bombejar aigua a cotes superiors a les actuals, es construirà una caseta de bombes i un centre de transformació a Coma Oriola. Finalment, es procedirà a la retirada de pedres i arbres i a la posterior restauració i revegetació dels trams afectats.

Font: Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

 • HELLY HANSEN PROVISIONAL VERANO 2024
 • UN VALLE UNICO FGC VERANO 2024
 • LA NATURALEZA A UN SOLO PASO VERANO 2024
 • INTERMUNDIAL VERANO MTB
 • Artículos relacionados

  Deja una respuesta

  Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

  Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

  Miquel Ribas

  Periodista y Editor de Turiski